Mainos
Mainos

Perhekodin ohjaaja kuoli raakaan väkivaltaan – 17-vuotiaille pojille syytteet murhasta

Perhekodissa Muhoksella tapahtuneesta henkirikoksesta on nostettu syytteet. Kahta 17-vuotiasta perhekodin asukasta syytetään 57-vuotiaan ohjaajan murhasta ja törkeästä ryöstöstä.

Henkirikos tapahtui Metsolan perhekodissa heinäkuun lopulla. Oulun syyttäjänviraston mukaan teosta epäillyt pojat ovat kotoisin Mikkelistä ja Vantaalta.

Pojat karkasivat perhekodista 25. heinäkuuta ja tässä yhteydessä he tappoivat ohjaajan syyttäjän mukaan erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Poikia syytetään tapon sijaan murhasta, koska teko oli raaka ja syyttäjän käsityksen mukaan suunnitelmallinen.

Lisäksi teon tekee poikkeuksellisen vakavaksi se, että surmattu oli lastensuojelulain mukaista julkista valtaa käyttävä henkilö. Siten tapausta voidaan syyttäjän mukaan verrata niin sanottuun poliisimurhaan.

Pojat ovat esitutkinnassa myöntäneet väkivallan käytön ohjaajaa kohtaan sekä myöntäneet anastaneensa omaisuutta ja ottaneensa luvattomasti käyttöön perhekodin auton. He kiistävät syytteen murhasta tai taposta.

Murhasta syytettyjen lisäksi syytteessä on 17-vuotias hollolalainen poika, jonka epäillään osallistuneen ohjaajan surman suunnitteluun. Häntä syytetään törkeään henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta ja toissijaisesti törkeän ryöstön valmistelusta.

Varsinaiseen surmatyöhön hän ei syyttäjän mukaan osallistunut, vaan hän oli hälyttänyt perhekotiin apua ohjaajan kuoltua. Poika kiistää syytteet valmistelusta kokonaisuudessaan.

Juttua aletaan käsitellä kahden viikon kuluttua Oulun käräjäoikeudessa.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot