Mainos
Mainos

Perhesurmissa oli synkkä kausi pari vuotta sitten

Perhesurmissa oli selvä piikki muutama vuosi sitten.

Vuosina 2011-2012 yhteensä 25 lasta kuoli henkirikoksen uhreina. Viime vuonna epäiltyjä lasten henkirikoksia oli kaksi. Niissä kuolivat vastasyntynyt ja seitsemän kuukauden ikäinen lapsi.

Lokakuussa Rautavaaralla Pohjois-Savossa äiti perheen äidin epäillään surmanneen itsensä ja kolme alle kouluikäistä lasta. Naisen uskotaan ohjanneen auton tahallaan linja-auton keulaan.

Ei hetken mielijohteesta

Perhesurmia ei ole tapana tehdä hetken mielijohteesta. Sen sijaan tekijät valmistautuvat tekoon esimerkiksi etsimällä netistä tietoa perhesurmista ja jättämällä itsemurhaviestejä näkyville. Yleensä tekijä on väkivaltainen perhettään kohtaan jo ennen henkirikoksia.

Erityisesti vastasyntyneiden surmaaminen on vähentynyt selvästi vuosikymmenten mittaan. Oulussa on kuitenkin parhaillaan syyteharkinnassa juttu, jossa äitiä epäillään viiden vauvan murhasta. Nainen oli salannut raskaudet ja synnyttänyt lapset kotonaan.

Lapsen todennäköisyys joutua henkirikoksen uhriksi oli 1950-luvulla 18-kertainen 2000-lukuun verrattuna.

Lähteinä mm. oikeuspoliittinen tutkimuslaitos, sisäministeriö, THL

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot