Mainos
Mainos

Perintäyhtiöiden nimissä lähetetty huijausviestejä - älä vain tee tätä virhettä

Lindorff- ja Svea Perintä -yhtiöiden nimissä on lähetetty huijaustekstiviestejä, kertoo poliisi.

Vastaavia viestejä on keväällä lähetetty Tullin ja Itellan nimissä, ja poliisi epäileekin viestien lähettäjäksi samaa henkilöä.

- Poliisi arvioi, että vastaavanlaisia perintätekstiviestejä saatetaan jatkossa lähettää myös muiden Suomessa toimivien perintäyhtiöiden nimissä, poliisin tiedotteessa kirjoitetaan.

Huijausviestin sisältö on ollut esimerkiksi tällainen 

"Sinulla on avoin lasku järjestelmässämme 03.04.2014 lähtien. Lain mukaan maksuhäiriömerkintä voidaan merkitä teille 17.06.2014. Lasku muodostuu muistutuslaskusta 5.00e + viivästyskulut 3.18e eli yht. 8.18 euroa on yhä maksamatta. Voit tarkastella tietojasi ja laskuja perinnän onlinepalvelusta www.sveaper.info Terveisin, svea perinta"

Nyt lähetetyissä viesteissä pyydetään rekisteröitymään verkkosivulla olevaan perintäpalveluun pankkitunnuksilla. Sivusto näyttää poliisin mukaan ulkoisesti luotettavalta.

- Sivuston ylläpitäjät ottavat kuitenkin pankkitunnuksen luovuttajan nimissä pikaluottoja tuhansilla euroilla, tai uhrin tilillä olevia varoja yritetään siirtää ulkomaille, poliisi kirjoittaa.

Vaikka ilmiö on jatkunut keväästä, noin kymmenen henkilöä antaa poliisin mukaan päivittäin pankkitunnuksensa Perintapalvelut-sivulla rikoksesta epäiltyjen henkilöiden käyttöön.

Poliisin mukaan kalasteluviestien avulla on saatu pikaluottoja yli 300 000 euron edestä. Tämän lisäksi pankkitileiltä on onnistuttu siirtämään ulkomaille yli 30 000 euroa.

Epäiltyjä rahan nostajia ja siirtäjiä on poliisin mukaan parikymmentä. Viestien lähettäjäksi epäilty on vangittu poissaolevana.

Jos on epähuomiossa syöttänyt pankkitunnukset tällaiselle tietojenkalastelusivulle, kannattaa olla välittömästi yhteydessä omaan pankkiin

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme