Mainos
Mainos

Peruukkinainen varasti sadantuhannen arvosta vaatteita - myi netissä

43-vuotias nainen varasti vajaan kolmen vuoden aikana toistatuhatta vaatetta ja lasiesinettä Helsingin tavarataloista ja merkkiliikkeistä. Hän myi ne eteenpäin Huutonet-sivustolla.

Helsingin käräjäoikeus langetti naiselle useista törkeistä varkauksista runsaan vuoden ehdollisen vankeustuomion.

Tekosarja lähti paljastumaan huhtikuussa 2013, kun nainen jäi kiinni anastettuaan Marimekon myymälästä 325 euron arvosta vaatteita.

Poliisitutkimuksissa selvisi, että lokakuun 2010 ja huhtikuun 2013 välillä nainen oli vienyt Marimekon myymälöistä tuotteita vajaan 70 000 euron arvosta.

Varastettuja tavaroita oli yhteensä noin 700, joista 686 hän oli myynyt Huutonet-kauppasivustolla. Tulot olivat runsaat 31 000 euroa.

Kohteena oli erityisesti Marimekon Herttoniemen myymälä, jossa tuotteissa ei ollut hälyttimiä.

Usein naisella oli peruukki päässä, jottei häntä tunnistettaisi.

Stockmann, Sokos, Citymarket...

Stockmannin pääkaupunkiseudun tavarataloista nainen varasti 344 eri tuotetta, joiden arvo oli 43 000 euroa. Huutonetistä nainen sai niistä 14 000 euroa. Tässäkin tapauksessa tavarat laitettiin välittömästi myyntiin.

Tuotteissa olleet hälyttimet nainen poisti magneetilla.

Itäkeskusken Citymarketista nainen vei tavaraa, kaikkiaan 191 tuotetta. Arvo oli 5200 euroa ja Huutonetissä ne myytiin 2000 eurolla.

Sokoksen tavarataloista nainen vei 301 tuotetta. 23 000 euron tavarat myytiin Huutonetissä 7700 eurolla.

Helsingin keskustan Aleksi 13-tavaratalosta nainen varasti 13 tuotetta, jotka hän myi 1400 eurolla. Tavaroiden myyntiarvo oli 4200 euroa.

Seppälästä lähti viisi tuotetta, Itäkeskuksen Prismasta neljä ja Herttoniemen Vogliasta niin ikään neljä.

Nainen myönsi 

Oikeudessa hän myönsi varastaneensa tavarat. Hän oli myös auttanut poliisia selvittämään rikosta.

Käräjäoikeus langetti 1 vuoden 3 kuukauden tuomion kolmesta törkeästä varkaudesta ja viidestä varkaudesta. Aiempia vankeustuomioita ei ollut, joten rangaistus oli ehdollinen.

Oikeus määräsi naisen maksamaan kaupoille korvauksia 117000 euroa ja vielä valtiolle rikoksen tuottamana hyötynä 28000 euroa. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme