Mainos
Mainos

Pesulafirmalle tuomio työturvallisuusrikoksesta

Pietarsaarelainen pesulayritys on tuomittu 20 000 euron yhteisösakkoon työturvallisuusrikoksesta, kertoo Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto.

Pohjanmaan käräjäoikeuden tuomio tuli tapauksesta, jossa Granlunds Tvätt -nimisen pesulan työntekijän käsi vahingoittui jäätyään pesulinjan kuljetinhihnan ja -telan väliin.

Työsuojeluviranomainen katsoi, että pesulinja oli puutteellisesti suojattu ja kone oli työturvallisuusmääräysten vastainen. Myös työntekijän ohjeistuksessa oli sen mukaan puutteita. Työntekijä ei esimerkiksi tiennyt, että koneen sivulla oli pysäytyspainike hätätilanteita varten. Käräjäoikeuden mukaan työnantajan vastuulla on, että myös sellaiset työntekijät, joiden kielitaito ei ole kovin hyvä, ymmärtävät heille annetut ohjeet.

Käräjäoikeus tuomitsi lisäksi yrityksen hallinnolliselle johtajalle, tuotantovastaavalle sekä työnjohtajalle 25 päiväsakkoa. 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot