Mainos
Mainos

Petostehtailija huijasi espoolaisnaisen elättämään itsensä, ostamaan älylaitteita ja talokaupoille – totuus selvisi pyykkipäivänä

Nainen luuli seurustelevansa perhekodissa työskentelevän sairaanhoitajan kanssa, mutta mies paljastuikin väärällä nimellä esiintyneeksi petostehtailijaksi, joka on viimeisen 12 vuoden aikana tuomittu yli 80 petosrikoksesta eri pituisiin vankeusrangaistuksiin.

Uusin tuomio tuli kahdesta petoksesta, joista toinen kohdistui 12-vuotiaan pojan kännykkähuijaukseen ja toinen miehen lyhytaikaisen avovaimonsa kokonaisvaltaiseen petokseen.

Nainen oli tavannut miehen internetin keskustelupalstalla vuoden 2014 syksyllä. Jo ensitreffeillä nainen oli joutunut maksamaan miehen ruokalaskun, koska miehellä ei ollut rahaa käytettävissä. Mies oli päätynyt naisen luokse yöksi ja jäänyt asumaan naisen kotiin lähes kertaheitolla, kerrotaan Espoon käräjäoikeuden tuomiossa.

Mies oli kertonut naiselle olevansa töissä, mutta sairaslomalla sairaanhoitajan työstään. Nainen oli maksanut lähes kaikki miehen kustannukset tupakka-askeja ja vaatteita myöten.

Huijasi 12-vuotiasta

Mies oli kehitellyt juonen, jonka mukaan hänen oli saatava uusi tabletti ja kännykkä. Nainen oli uskonut miehen selityksiä ex-vaimon painostuksesta ja tarinan siitä, että työpaikka olisi vaatinut miehen omat laitteet takaisin.

Nainen osti laitteet osamaksullisella luottosopimuksella omiin nimiinsä

Mies päätti myydä naiselta lainaksi saamansa Iphone 6+ -puhelimen. Puhelimen ostajaksi valikoitui 12-vuotias poika. Poika antoi miehelle oman Iphone 5 -puhelimen ja maksoi välistä 350 euroa, jotka poika menetti huijauksen yhteydessä.

Avovaimo löysi ajokortin, jossa outo nimi

Pariskunta oli puhunut naimisiinmenosta ja yhteisen asunnon hankkimisesta. Asuntokauppaa tehdessä, mies ei kuitenkaan ilmestynyt kaupoille vaan oli vedonnut muun muassa päänsärkyyn. Hän oli allekirjoittanut asunnosta tehdyn ostotarjouksen väärällä nimellä. Naista uhkasi myös kauppaan liittyvä sopimussakko, joka saattaisi tulla myöhemmin maksettavaksi.

Mies oli esiintynyt tekaistulla nimellä koko suhteen ajan. Oikea nimi paljastui naiselle pyykinpesun yhteydessä.

Nainen löysi miehen housujen taskusta ajokortin, jossa oli miehen oikea nimi. Tämän jälkeen naiselle syntyi epäilyt miehen petollisuudesta, jolloin hän otti yhteyttä poliisin.

Mies ehti asua naisen asunnossa kaksi kuukautta.

Espoon käräjäoikeus tuomitsi 48-vuotiaan miehen kahdesta petoksesta 60 päivän ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Lisäksi mies joutuu korvaamaan vahingonkorvauksena naiselle taloudellisesta menetyksestä johtuvia kuluja 1 345 euron edestä. Kivusta ja särystä mies korvaa 300 euroa.

Lisäksi mies joutuu korvaamaan huijaamalleen 12-vuotiaalle pojalle vahingonkorvauksena 700 euroa.

*Kello 10:15: Väliotsikoita lyhennetty.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme