Mainos
Mainos

Pienet lapsensa polttanut nainen halusi vapauteen – hovi hylkäsi hakemuksen

Kaksi pientä poikaansa joulukuussa 2004 polttomurhannut nainen haki hovioikeudelta pääsyä ehdonalaiseen vapauteen. Helsingin hovioikeus kuitenkin hylkäsi tänään antamallaan päätöksellään naisen hakemuksen.

Noin 35-vuotias nainen on istunut vankeudessa reilut kymmenen vuotta. Elinkautista vankeusrangaistusta istutaan Suomessa keskimäärin 14,5 vuotta.

Hovioikeus tuomitsi naisen vuonna 2006 elinkautiseen vankeuteen kahdesta murhasta. Hän oli tuolloin 23-vuotias.

Nainen sytytti tulipalon ja surmasi yli vuoden ja vajaan kolmen vuoden ikäiset poikansa joulukuussa 2004. Mielentilatutkimuksen perusteella hän oli täydessä ymmärryksessä.

Nainen käytti tulipalon sytyttämiseen suuren määrän paloa kiihdyttävää ainetta, jota oli roiskittu useisiin kohtiin asunnossa. Aineen käyttö kertoi suunnitelmallisuudesta ja vakaasta pyrkimyksestä surmata.

Äidin tekoa pidettiin julmana, raakana ja suurta kärsimystä aiheuttaneena. Teko kohdistui puolustuskyvyttömiin lapsiin, jotka menehtyivät tukehtumalla ja palamalla.

Oikeudessa kuullun todistajan mukaan teon takana oli väsymys lasten hoitamiseen. Lisäksi lapsia uhkasi huostaanotto.

Helsingin hovioikeus ei perustele hylkääviä päätöksiään elinkautisvankien vapauttamisessa.


   

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot