Mainos
Mainos

Pikavippijutun syyteoikeus vanheni käsiin

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi syytteet pikavippijutussa. Oikeuden mukaan syyteoikeus markkinointi- ja luotonantajarikoksesta oli vanhentunut, koska haasteet saatettiin epäillyn miehen tietoon vasta yli kaksi vuotta epäiltyjen rikosten jälkeen.

Rekisterimerkintärikoksen syytekohdasta syyttäjä luopui itse.

Syyttäjä haki alkujaan tuomiota miehelle kolmesta epäillystä rikoksesta ja tämän äidille rekisterimerkintärikoksesta.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä oli tehnyt aiemmin tutkintapyynnön poliisille Aerisista, EC Finlandista, M Aurorasta ja Tromveltistä sekä GP-Perintätoimistosta, joka toimi aiemmin nimellä Arply Oy. Syyttäjän mukaan miehen määräysvallassa olleet yhtiöt olisivat myöntäneet pikavippejä ilman aluehallintoviraston lupaa ja harhauttaneet kuluttajia markkinoinnissa.

Myös rikoshyötyvaatimukset jutussa hylättiin. Vakuustakavarikko määrättiin pidettäväksi voimassa, kunnes tuomio on lainvoimainen.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot