Mainos
Mainos

Pikku-Albertin piilottelu toi kaksikolle ehdotonta vankeutta – "rikos poikkeuksellisen vakava"

Pikku-Albertin piilottelu toi naiselle ja miehelle ehdotonta vankeutta törkeästä vapaudenriistosta Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Nainen todettiin syylliseksi myös petokseen ja väärän henkilötiedon antamiseen. Hän sai kolme vuotta vankeutta ja mies kaksi ja puoli vuotta.

Käräjäoikeuden mukaan rikos on lajissaan poikkeuksellinen ja myös poikkeuksellisen vakava. Vapaudenriisto kesti kauan, ja se kohdistui pieneen puolustuskyvyttömään lapseen.

Pojan isä oli alun perin kaapannut lapsen Ruotsiin tämän äidiltä. Tuomiosta ilmenee, että lapsen piilottelua jatkoi miehen ex-puoliso uuden miehensä kanssa.

Oikeuden mukaan lapsen piilottelu oli tarkoituksellista. Jotta poikaa ei löydettäisi, hänet puettiin tyttöjen vaatteisiin. Pojalla oli pitkät hiukset ja häntä kutsuttiin tytön nimellä. Kolmevuotiaan lapsen yhteydenpito äitiinsä katkaistiin täysin.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme