Mainos
Mainos

Pikkulasta käytettiin seksuaalisesti hyväksi viisi vuotta

Espoon käräjäoikeus tuomitsi 39-vuotiaan miehen pienen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 1 v 8 kk ehdottomaan vankeuteen. Tekosarja jatkui viisi vuotta.

Teot alkoivat 2002, jolloin lapsi oli 7-vuotias ja ne jatkuivat vuoteen 2007. Eri kertoja oli ainakin seitsemän, mutta yhteen liittyi useita eri seksuaalisia tekoja.

Oikeus katsoi koskettelujen, masturboinnin katselun ja muut tekojen aiheuttaneen lapselle erityistä vahinkoa etenkin kun lapsi tunsi tekijää kohtaan erityistä luottamusta ja riippuvaisuutta.

Lapsi kykeni kertomaan teoista vasta kuusi vuotta niiden päättymisen jälkeen.

39-vuotias mies kiisti teot, mutta oikeus piti lapsen ja todistajien kertomuksia uskottavina.

Törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä voi tuomita 1-10 vuotta vankeutta. Oikeus piti oikeudenmukaisena rangaistuksena 1 v 8 kk vankeutta. Tuomio oli ehdoton, vaikka miestä ei ollut aiemmin rangaistu.

Käräjäoikeus määräsi miehen maksamaan lapselle kivusta ja särystä 7000 euroa sekä kärsimyksestä 8000 euroa eli yhteensä 15000 euroa.

Lisäksi miehen maksettavaksi tulee summan viivästyskorot vuodesta 2007 alkaen. Niitä on kertynyt runsaat 8000 euroa. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme