Mainos
Mainos

Pikkuvauvaa kuristaneen äidin tuomio piteni hovissa

Kuusiviikkoista keskosvauvaa kuristaneen äidin tuomio on koventunut selvästi Kouvolan hovioikeudessa. Äiti kuristi, puristi ja ravisti lapsensa miltei kuoliaaksi reilut vuosi sitten.

22-vuotias lahtelaisnainen sai hovioikeudessa tapon yrityksestä kuusi vuotta vankeutta. Tuomio koveni käräjävaiheesta puolellatoista vuodella.

Lääkärien mukaan poika jää syvästi kehitysvammaiseksi, mahdollisesti sokeaksi ja todennäköisesti liikuntakyvyttömäksi.

Äiti keksi avopuolisoineen peitetarinan ennen kuin he veivät lapsen hoitoon. Viivästys ei pahentanut vammoja, mutta kipuja olisi voitu lievittää aiemmin.

Äiti tunnusti lopulta poliisille, että tammikuussa 2011 hän muun muassa kuristi poikaa kahdesti äitiyspakkauksen liinalla. Hän oli uupunut kaksosten hoitamisesta, mutta silti torjunut neuvolan tarjoaman avun.

Korvaukset pysyivät ennallaan: kerralla yli 200 000 euroa ja lisäksi pojan koko elämän ajan ansionmenetyksestä kuukausittain keskivertopalkka.

Heitteillepanosta tuomittu isä vastaa pieneltä osin kertakorvauksista.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme