Mainos
Mainos

Pirkanmaan postilaatikkopiina jatkuu: Lisää laskuja väärennetty – poliisilta uusi suositus

Sisä-Suomen poliisi on saanut tutkittavaksi jälleen uusia rikosilmoituksia kirjelaatikoista anastetuista ja väärennetyistä laskuista, tiedottaa poliisi.

Samalla tekotavalla on tehty rikossarjoja tänä vuonna aikaisemminkin Pirkanmaalla.

Tekotapa on ollut kaikissa rikoksissa sama. Yrityksen asiakkaalle lähettämä lasku on anastettu kirjelaatikosta, laskuun on väärennetty sähköisesti uusi tilinumero ja lasku on lähetty kirjekuoressa uudelleen asiakkaalle.

Rahat on nostettu nopeasti pois tililtä ja kun poliisi on saanut rikoksen tekijän tilinumeron perusteella kiinni, rahat ovat jo menneet.

Samalla tekotavalla on aiheutettu tähän mennessä yhteensä satojen tuhansien eurojen vahingot. Posti on ryhtynyt toimiin kirjelaatikoihin liittyvän turvallisuuden parantamiseksi.

Poliisi suosittelee, että laskuja paperisina asiakkaille lähettävät yritykset toimittaisivat laskut ainakin Pirkanmaalla jatkossa postin palvelupisteisiin, eikä niitä jätettäsi kirjelaatikoihin.Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme