Mainos
Mainos

Pitbull retuutti koiranpentua Helsingissä – poliisi toppuuttelee syntynyttä kohua

Poliisi yrittää tyynnytellä koiratappelusta syntynyttä keskustelua sosiaalisessa mediassa. Aikuisten koirien hyökkäys pienemmän pennun kimppuun on johtanut virheellistenkin tietojen leviämiseen tapaukseen liittyen.

Noin kuukausi sitten Helsingin Tervasaaressa muutama koira päätyi tappelemaan keskenään aidatussa koirapuistossa. Tappelussa olivat poliisin mukaan osallisina kaksi aikuista pitbull-koiraa ja yksi bordercollien pentu. Pentu jäi nahinassa alakynteen, saaden verta vuotavia haavoja takapuoleensa ainakin toisen pitbullin puremasta.

Koira jouduttiin irroittamaan pentukoirasta voimakeinoin, minkä seurauksena yksi pentukoiran omistajista sai puremahaavan sormeensa. Pentu vietiin saamaan hoitoa eläinlääkäriin, omistaja taas haki vammoihinsa apua lääkäriltä.

Poliisi tutkii tapausta rikoksena, mutta haluaa hillitä tapauksen aiheuttamaa kohua sekä internetissä että Kruununhaan alueella, jossa tapaus sattui. Poliisi toivoo, ettei asiaa paisuteltaisi netissä, eikä tapauksesta levitettäisi virheellistä ja paikkaansa pitämätöntä tietoa.

– Bordercolliepentu voi vammaansa nähden kohtuullisen hyvin, eikä se todellakaan ole kuollut, kuten somessa ja koiraihmisten keskuudessa on erheellisesti viestitelty, poliisi toteaa tiedotteessa.

Koiran omistajan henkilöllisyys on poliisin tiedossa.

Poliisi selvittelee asiaa lain vaatimassa järjestyksessä ja päättää jatkotoimista aikanaan. Jos ilmeisen vaarallinen eläin aiheuttaa vaaraa ihmisen hengelle tai terveydelle tai huomattavaa vahinkoa omaisuudelle, se voidaan poliisin toimesta viimesijaisena keinona lopettaa.

Tässä nimenomaisessa tapauksessa kuitenkin tuomioistuin ratkaisee, mitä toimia edellä mainittuihin koiriin tai koiraan mahdollisesti kohdennetaan.

Mikäli jatkossa koirapuiston alueella tai missä tahansa ihmiset kohtaavat aggressiivisesti käyttäytyviä koiria tai tilanne muutoin vaikuttaa uhkaavalta, poliisi toivoo käännyttävän heti viranomaisten puoleen soittamalla hätänumeroon 112.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme