Mainos
Mainos

Pitkäniemen sairaalapalon sytyttäjä syyntakeeton

Nokialla Pitkäniemen sairaalassa tulipalon sytyttänyt nainen on jätetty tuomitsematta rangaistukseen. Mielentilatutkimuksen mukaan nainen oli syyntakeeton.

Tampereen käräjäoikeus totesi naisen syylliseksi törkeään tuhotyöhön, yhteen törkeään vammantuottamukseen ja kahteen vammantuottamukseen. Hänet määrättiin sairaalaan tahdosta riippumattomaan hoitoon.

Nainen sytytti tulipalon Pitkäniemen sairaalan akuuttipsykiatrian osastolla viime vuoden tammikuussa. Hän sytytti osaston käytävän naulakossa olleet vaatteet tulitikuilla ja siirtyi sen jälkeen omaan huoneeseensa. Poliisin kuulustelujen mukaan nainen halusi polttaa osaston, koska tunsi sitä kohtaan voimakasta vastenmielisyyttä ja halusi viedä hoitajilta työn.

Osastolla oli palon syttyessä hoidossa 17 potilasta, joista 15 sai eriasteisia vammoja. Potilaista yksi paloi pahoin ja myös kolme hoitajaa sai vammoja. Osaston tilat vaurioituivat palossa.

Käräjäoikeus tuomitsi jutussa vahingonkorvauksia runsaat 45 000 euroa. Korvauksia määrättiin yhdelle potilaalle, kahdelle työntekijälle ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirille.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme