Mainos
Mainos

Pitseriasukujen välienselvittely pelottaa Oulussa: "En halua päästää lapsiani ulos yksin"

Oulussa tällä viikolla sattuneet pahoinpitelyt ja väkivallanteot liittyvät poliisin arvion mukaan toisiinsa.

Keskiviikkoiltana Oulun Limingantullissa oli joukkotappelu, jossa ammuskeltiin ja ajettiin autolla ihmisen päälle. Eilisiltana Kaijonharjussa puukotettiin paikallisessa pizzeriassa. Tapahtumien taustalla on poliisin arvion mukaan pitseriasukujen vanhoja kiistoja ja kaunoja.

Keskusrikospoliisilla on tutkinnassa laajempi rikosvyyhti, jossa epäillään useita pitseroita pyörittävää ulkomaalaistaustaista sukua uhkailusta ja kiristämisestä. Epäilty suku on pyrkinyt estämään kilpailevien yrittäjien toiminnan lähialueillaan useissa Suomen kaupungeissa.

"Pysäytti täysin"

Kolmen nuoren lapsen äiti kertoo järkyttävien tapahtumien pysäyttäneen hänet täysin. Äiti ja lapset olivat suunnitelleet pyöräilyreissua tänään Kaijonharjun apteekkiin. Aamulla hänen 15-vuotias poikansa tuli kertomaan eilisestä tapahtumasta äidilleen.

– Poikani kysyi, uskallammeko mennä sinne.

Huhut "pizzamafiasta" ja Oulun viimeaikaiset tapahtumat saavat naisen mukaan miettimään tulevaisuudessa ravintolan valintaa.

Kauppareissulla ollut nimettömänä pysyttelevä Kaijonharjussa asuva nainen miettii huolestuneena väkivallan lisääntymistä koko maassa ja Oulussa.

– Jos (väkivalta) lisääntyy koko ajan, onko turvallista enää missään, asutko sitten metsässä vai missä vaan.

Kolmen lapsen äiti on huolestunut lasten ja nuorten turvallisuudesta järkyttävien välienselvittelyjen keskellä. Viimeiltainen puukotus tapahtui nuorisotalon ja kirjaston välittömässä läheisyydessä, jossa myös naisen omat lapset asioivat silloin tällöin. Hän kertoo, ettei halua päästää lapsiaan iltaisin ulos ja lapsien yksin liikkumista pitää miettiä uudelleen.

– Voiko lapsia enää päästää kirjastossakaan käymään yksin, äiti kysyy.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme