Mainos
Mainos

Pitseriasurmien motiivi yhä mysteeri: "Epäilty vaitonainen"

Laukaalla maaliskuun alussa tapahtuneen kolmoissurman motiivi voi jäädä jopa ikuisesti hämärän peittoon.

– Kuulusteluissa ei ole selvinnyt teoille yksittäistä motiivia, epäilty on ollut hyvin vaitonainen. Motiivi voi selvitä nopeasti tai ajan kuluessa, voi myös olla ettei motiivi selviä koskaan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Latvala.

1. maaliskuuta laukaalaisessa pitseriassa kuoli ravintolan omistajapariskunta sekä pitseriassa työskennellyt nainen. Epäilty työskenteli samassa ravintolassa uhrien kanssa. Poliisin mukaan henkirikokset on tehty pitserian sisätiloissa lyömäasetta käyttäen.

Latvalan mukaan motiivin selvittäminen on tärkeää, mutta tutkinnan päälinjana on kuitenkin todentaa, miten henkirikos on tapahtunut.

– Motiivin suhteen ei viitsi oikein arvailuihin lähteä. Kun tapahtumapaikalla ei ole ollut ulkopuolisia, motiivin selviäminen on kiinni epäillystä. Meillä on kuitenkin kuulusteluissa muodostunut tarkka kuva siitä, miten tapahtumat etenivät, tutkinnanjohtaja Markku Latvala sanoo.

Latvalan mukaan surmista epäillyn kuulustelut ovat edenneet normaalin järjestyksen mukaisesti, eikä niissä ole ilmennyt mitään poikkeavaa. Tutkinnassa ei ole ilmennyt, että epäillyllä olisi ollut apuria tai rikoskumppania.

– Tulkkiasia tietysti hieman vaikeuttaa, mutta muuten kuulustelut ovat sujuneet ilman dramatiikka. 

Epäilty on Turkin kansalainen, mutta asunut Suomessa yhdeksän vuotta. Mies ehti työskennellä pitseriassa vain lyhyen aikaa. Mies tiesi uhrit, mutta ei tuntenut heitä paremmin ennen pitseriassa työskentelyään.

– Jollain lailla hän varmasti oli tietoinen omistajapariskunnasta, Laukaalla on kuitenkin pienet piirit ja saman etnisen taustan omaavat tuntevat toisensa. Kuulusteluissa ei kuitenkaan ole ilmennyt, että epäilty olisi tuntenut uhreja paremmin, Latvala sanoo.

Tutkinnanjohtajan mukaan kuulusteluissa ei ole ilmennyt viitteitä siihen, että epäillyllä olisi mielenterveysongelmia.

– Kiinnioton jälkeen epäilty on käynyt lääkärin tarkastuksessa, mikä on normaali käytäntö tällaisissa tapauksissa. Sitten tietysti aikanaan selviää, pyydetäänkö hänelle mielentilatutkimusta, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Latvala kertoo.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme