Mainos
Mainos

Pitseriasurmista epäilty mielentilatutkimukseen: "Poikkeuksellista tässä vaiheessa"

Laukaan pitseriasurmista epäilty mies on käräjäoikeuden pyynnöstä lähetetty viime viikon torstaina mielentilatutkimukseen.

– Sinänsä poikkeuksellista, että jo esitutkinnan aikana epäilty lähetetään mielentilatutkimukseen, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Latvala Sisä-Suomen poliisista sanoo.

Latvalan mukaan surmista epäilty mies pyysi itse mielentilatutkimukseen pääsyä.

– Käräjäoikeus on katsonut, että mielentilatutkimus on jo tässä vaiheessa tutkintaa tarpeellista. Lain mukaan syitä varhaiseen mielentilatutkimukseen voivat olla, että epäilty on myöntänyt teon tai oikeus katsoo tutkimuksen muuten tarpeelliseksi, tutkinnanjohtaja Markku Latvala kertoo.

Mielentilatutkimuksen valmistuminen vie Latvalan arvion mukaan noin muutaman kuukauden. 

Maaliskuun alussa laukaalaisessa pitseriassa kuoli ravintolan omistajapariskunta sekä pitseriassa työskennellyt nainen. Epäilty työskenteli samassa ravintolassa uhrien kanssa. Poliisin mukaan henkirikokset on tehty pitserian sisätiloissa lyömäasetta käyttäen.

Surmien motiivi ei ole selvinnyt.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot