Mainos
Mainos

Poika kuoli sikainfluenssaan - poliisi aloitti rikostutkinnan

Pirkanmaan poliisi tutkii, liittyykö sikainfluenssaan kuolleen pikkupojan kuolemaan laiminlyöntejä. Seitsenvuotias urjalalainen poika kuoli sairauteen helmikuussa.

- Kyseessä on esitutkinta, jossa pyritään selvittämään mitä on tapahtunut. Se ei välttämättä tarkoita, että asia päätyisi käräjille, sanoo rikoskomisario Joni Länsipuro.

Tapauksesta ensimmäisenä kertoneen Iltalehden mukaan pojan vanhemmat soittivat kahdesti Valkeakosken aluesairaalaan, kun pojalla oli korkea kuume ja hän oksenteli. Sairaalasta kehotettiin pitämään hänet kotihoidossa. Poika kuitenkin kuoli, ja kuolinsyyksi todettiin sikainfluenssa.

Länsipuron mukaan vanhemmat eivät tehneet rikosilmoitusta, vaan poliisi aloitti rikostutkinnan sen jälkeen, kun kuolinsyyntutkinta oli valmistunut. Asiaan liittyviä ihmisiä on kuulusteltu, ja poliisi on pyytänyt lausuntoa myös Valvirasta eli terveydenhuollon valvontavirastosta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme