Mainos
Mainos

Poikaystävänsä uhriksi joutunut 17-vuotias tyttö oli pidetty ystävä: "Kaikki tulivat hänen kanssaan toimeen"

Tyttöystävänsä murhasta syytetty 18-vuotias poika ehti seurustella 17-vuotiaan tytön kanssa vain muutaman kuukauden ennen henkirikosta.

Nuoret olivat tunteneet toisensa jo useamman vuoden. Poliisin esitutkinnassa tytön äiti kertoi, että pari oli seurustellut ensimmäisen kerran yläasteella vuonna 2015 puoli vuotta.

Yläasteaikaan poika oli todella hiljainen ja rauhallinen, mutta sitten hänelle tuli ongelmia koulussa ja hän alkoi käyttää huumeita, ainakin kannabista. Tuossa vaiheessa nuoret erosivat, sillä tyttö ei enää halunnut olla pojan kanssa.

Vuoden 2016 lopulla he palasivat yhteen.

Ystävällinen tyttö

17-vuotias tyttö asui vielä helmikuussa 2017 kotonaan vanhempiensa kanssa, mutta hän vietti paljon aikaa poikaystävänsä asunnolla Nokialla. Usein hän oli puolet viikosta pojan luona yötä.

Äidin mukaan tyttö oli erittäin pidetty.

– Hän oli tosi ystävällinen, kaikki tulivat hänen kanssaan toimeen. Hän oli kaveripiirissä pidetty ja sen takia tuntuukin hullulta, minkä takia joku tekee tuollaista, äiti sanoi poliisikuulusteluissa noin kuukausi tapahtuneen jälkeen.

Äiti kertoi poliisille myös riidasta, josta tytär oli hänelle kertonut.

– [Tytöllä] oli eräänä päivänä alkuvuodesta mustelmia olkavarsissa ja hänen päänsä oli kipeä. Hän kertoi, että poikaystävä oli heittänyt häntä sohvaa päin tai jotain sen tyylistä.

Joivat paljon yhdessä

Tyttö oli kertonut äidilleen myös siitä, että poikaystävän asunnolla kävi usein paljon porukkaa. Siitäkin hän avautui, että poikaystävä oli rikkonut asuntonsa olohuoneen ikkunan lyömällä. Muista erimielisyyksistä heidän välillään äiti ei tiennyt.

– [Tyttö] pyöri koko ajan omien parhaiden kavereidensa kanssa, yhdessä he eivät olleet noiden kavereiden kanssa, koska kaveripiiri ei kuulemma oikein pitänyt poikaystävästä eikä siitä, että he alkoivat seurustelemaan uudestaan, äiti sanoi kuulusteluissa.

Esitutkinnasta selviää, että nuori pari vietti aikaa yhdessä lähinnä olutta juoden ja playstationia pelaten. Välillä katsottiin elokuvia. Alkoholia kului paljon.

Vuoden 2016 uutenavuotena poika oli käynyt tytön kimppuun ja kuristanut häntä kurkusta. Tuolloin nuoret eivät seurustelleet keskenään. Juttu eteni oikeuteen asti.

Ystävä kävi kylässä

Henkirikosta edeltävän päivän helmikuussa 2017 tyttö oli normaalisti koulussa. Perjantai-iltana kuuden jälkeen hän lähti kotoa poikaystävänsä luo yöksi.

Tuon jälkeen vanhemmat eivät enää nähneet tytärtään elossa.

Samana iltana tyttö vielä viestitteli parhaan ystävänsä kanssa. Ystävä kävi miehen asunnolla yhdeksän aikaan illalla.

– He kuuntelivat siellä musiikkia ja kaikki vaikutti normaalilta. Pelasimme pleikkarilla vähän aikaa, toiset joivat kaljaa jonkin verran, itse en juonut mitään, kaveri kertoi kuulusteluissa.

Ystävä lähti miehen asunnolta vähän vaille yhdeltätoista illalla. Tuntia myöhemmin naapurit hälyttivät paikalle poliisit, koska asunnosta kuului kovaa ääntä ja tytön huutoa ja itkua.

Poliisit löysivät 17-vuotiaan tytön teipattuna sängyn alta. Hän kuoli sairaalassa kaksi päivää myöhemmin sydämenpysähdyksen ja vakavan aivovaurion seurauksena.

Poika esitti ja uhosi

Tytön paras ystävä kertoi poliisille, ettei hän pitänyt 18-vuotiaasta miehestä.

– Hänen piti esittää aina ja uhota kaikkia asioita, että hän uskaltaa tehdä kaikkea, varastamista jne.

Ystävä uskoi kuitenkin, että parilla meni ihan hyvin.

– Joitain riitoja heillä oli. Riidat tulivat jostain mustasukkaisuusjutuista, näin tyttö kertoi. Tyttö kertoi, että oli mustasukkainen miehestä.

Miehen väkivaltaisuudesta tyttö ei ystävälleen kertonut.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme