Mainos
Mainos

Poikkeuksellisen paljon huumausainerikoksia Summer Soundissa

Viime viikonloppuna Helsingissä järjestetyn Summer Sound konemusiikkifestivaalin yhteydessä paljastui useita huumausainerikoksia.

Rikosylikomisario Juha Laaksonen Helsingin poliisista kertoo, että huumausaineita löytyi 90 henkilöltä. Määrällisesti eniten takavarikoitiin ekstaasia.

– Sen lisäksi amfetamiinia, kokaiinia, MDMA:ta, MDPV:tä, kannabista, hasista, sieniä ja huumaavia lääkeaineita, Laaksonen listaa.

Huumet oli löydetty festivaalin sisääntulotarkastuksen yhteydessä.

 –  Suurin osa on näistä käyttörikoksia, eli huume oli tarkoitettu omaan käyttöön, mutta osalla oli sen verran isoja määriä, ja valmiita annospakkauksia, että oli selvää, että huume oli tarkoitettu myyntiin, Laaksonen jatkaa.

Rikoksesta epäillyt henkilöt olivat pääasiassa 19-26 -vuotiaita miehiä. 86 rikoksesta epäillystä noin 85 prosenttia oli Suomen kansalaisia.

Henkilöt otettiin tapahtumapaikalta kiinni. Suurin osa rikoksesta epäillyistä päästettiin poliisitoimenpiteiden jälkeen vapaaksi.

Laaksonen kertoo, että Helsingin poliisi on valvonut tehostetusti huumeiden katukauppaa. Tehostetun valvonnan tuloksena noin 200 ihmistä on ollut huumausainerikoksesta epäiltynä.

– Olemme takavarikoineet kuusi kiloa marihuonaa, 4,5 kiloa muita huumausaineita, 135 kasvia ja 44.300 euroa huumausainekaupasta saatua rahaa, Laaksonen jatkaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme