Mainos
Mainos

Pokeriturnauksen järjestäjille tuomio

Korkein oikeus on tuominnut maksullisen pokeriturnauksen järjestäjät arpajaisrikoksesta. He välttyivät sakoilta, koska asian käsittely eri oikeusasteissa kesti vuositolkulla.

Vastaajat järjestivät yleisölle kaksi Texas Hold'em -turnausta, joihin oli osallistumismaksu ja joissa jaettiin rahapalkintoja. Korttia pelattiin helsinkiläisessä ravintolassa vuonna 2005. Turnauksista oli ilmoituksia muun muassa internetissä.

Osallistuminen maksoi 50 euroa ja potti jaettiin viiden parhaan kesken. Toisella kerralla poliisi ratsasi ravintolan kesken pelin.

Helsingin käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut järjestäjiä 15 päiväsakkoon. Hovioikeus oli puolestaan katsonut lainrikkomuksen perustuneen erehdykseen ja hylännyt syytteen.

KKO:n ennakkopäätös syntyi äänienemmistöllä. Siinä arvioitiin muun muassa, että yleisölle avoimen rahapalkintoturnauksen järjestämiseen olisi tarvittu rahapelilupa. Kasinopelien osalta lupa on yksinoikeudella Raha-automaattiyhdistyksellä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme