Mainos
Mainos

Poliiseille epämääräinen hälytys Imatran ampumispaikalle, uhreihin ei osattu varautua: "Vammasta päättelin, että hän on kuollut"

Imatran ampumispaikalle ensimmäisessä partiossa saapunut naispoliisi kertoi Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa, että poliisin saama ensimmäinen ilmoitus ammuskelusta myöhään viime joulukuun 3. päivän iltana oli hyvin epämääräinen.

– Näin jo matkalla, että ihmisiä juoksi Koskenpartaalla. Katsoin kävelykadulle päin, onko siellä jokin tappelu tai muu vastaava. Ehdittiin vain vähän eteenpäin, kun tuli aika epämääräinen ilmoitus, jossa mainittiin ampumisesta ravintola Vuoksenvahdin edustalla, todistajana kuultu naispoliisi kertoi.

Ilmoituksessa ei puhuttu uhreista mitään.

Uhreja ei voinut pelastaa

Poliisipartio meni nopeasti paikalle ja näki ravintolan edessä henkilöauton luona nuoren miehen. Hän osoittautui ampumisista epäillyksi Jori Juhani Lasoseksi.

– Auton oikean takakulman kohdalla näin, että siinä oli henkilö pitkällään maassa. En ollut varautunut siinä vaiheessa mihinkään vakavampaan.

Ravintolan portsari osoitti poliiseille, että ampuja on auton luona ja ase on takakontissa.

Poliisit käskyttivät epäiltyä menemään maahan.

– Koin, että hänellä oli minuun katsekontakti. Hän otti kädet pois taskuista ja kollega otti tekijän haltuun.

Naispoliisi meni tarkistamaan maassa makaavan henkilön kuntoa. Hän osoittautui nuoreksi, tummahiuksiseksi naiseksi.

– Hänellä oli kasvoissa vakava vamma ja pään ympärillä verta. Metrin säteellä oli kiväärikaliiperin hylsy.

Pian poliisi huomasi, että auton etupuolella näkyi kahdet jalat lisää

– Havaitsin, että siellä on kaksi liikkumatonta naista. Toisen kasvoissa olevasta vammasta päättelin, että hän on kuollut.

Poliisi meni toisen uhrin luo ja käänsi tämän selälleen. Pulssia ei tuntunut, mutta naisen iho oli vielä lämmin.

Kaikki uhrit kuolivat heti tapahtumapaikalle.

Epäilty oli rauhallinen

Ravintolan edustalle kertyi nopeasti paljon väkeä, koska oli viikonloppuyö ja pikkujouluaika. Poliisit ryhtyivät eristämään aluetta nopeasti.

Toinen oikeudessa todistajana kuultu poliisi vei Lasosen putkaan tekopaikalta.

Poliisimiehen mukaan Lasonen ei puhunut poliiseille mitään, mutta hän oli täysin rauhallinen.

– Kysyin häneltä putkassa tietääkö hän miksi on täällä. Hän katsoi minua ja nyökkäsi. Hän oli suostuvainen kaikkeen, mutta hän ei puhunut mitään, poliisimies kertoi oikeudessa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme