Mainos
Mainos

Poliiseja tuomittiin taas Auerin urkkimisesta – toinen vetosi "villiin toimintaan" poliisilaitoksella

Kaksi pirkanmaalaista poliisia tuomittiin torstaina Anneli Auerin tietojen urkkimisesta.

Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan tuomitut hakivat poliisin järjestelmistä Auerin nimellä tutkintailmoitusten tietoja, vaikka tietojen käsittely ei kuulunut heidän työtehtäviinsä. Haut tehtiin syyskuussa 2011.

Molemmat kiistivät syytteet ja vetosivat muun muassa siihen, että joku muu oli saattanut tehdä haut heidän käyttäjätunnuksillaan. Toinen poliiseista kertoi, että työkavereilla oli tapana esimerkiksi piloillaan lähettää sähköpostia esimiehelle toisten tunnuksilla. Poliisin mukaan toiminta oli tuohon aikaan "villiä".

Molemmat tuomittiin kymmeneen päiväsakkoon virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Eri puolilla Suomea yli 50 poliisia tai muuta virkamiestä on saanut syytteen Auerin tietojen urkinnasta tai sen yrityksestä.


Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot