Mainos
Mainos

Poliisi 11-vuotiaan tytön epäillystä ryöstöstä: "Otamme todella vakavasti – epäilty on varmuudella tallentunut kameroihin"

Helsingin poliisi tutkii ryöstönä tapausta, jossa 11-vuotiaan tytön epäillään joutuneen pahoinpitelyn ja ryöstön uhriksi sunnuntai-iltana Helsingin Rautatientorilla. Tyttö kertoi vanhemmilleen, että epäilty tekijä tuli yllättäen hänen luokseen, potkaisi häntä vatsaan ja vei häneltä puhelimen.

Tapaus sattui hieman iltakahdeksan jälkeen sunnuntaina.

Poliisi ei ole vielä käynyt läpi Rautatientorin valvontakameratallenteita.

– Pyrimme ensin selvittämään tytöltä tarkan tapahtumapaikan, jonka jälkeen katsomme valvontakameranauhoja. Rautatieasema on täynnä kameroita, joten 100-prosenttisella varmuudella epäilty on tallentunut kameroihin, jos tällainen teko on tapahtunut, rikoskomisario Outi Petersohn-Järvinen Helsingin poliisista kertoo.

Poliisi ei epäile tytön kertomuksen todenmukaisuutta.

– Kaikki ryöstöt otetaan todella vakavasti enkä lainkaan kyseenalaista sitä, etteikö tätä olisi tapahtunut. Nyt selvitämme tytöltä tarkan tapahtumapaikan, ja sitten pääsemme tutkinnassa eteenpäin, Petersohn-Järvinen sanoo.

Äiti kertoi aiemmin MTV Uutisille, että tyttö oli tapahtumahetkellä liikkeellä yksin. Tyttö matkusti Rautatientorilta bussilla kotiin, missä hän kertoi tapahtuneesta vanhemmilleen.

Äiti kirjoitti tapauksesta Facebookiin, koska hän oli ihmeissään siitä, miksi kukaan sivullinen ei auttanut lasta.

– Hävetkää töllistelijät. Kukaan ei auttanut, ketään ei kiinnostanut, äiti kirjoitti.

Poliisi ihmettelee samaa.

– Se on kyllä ihmeellistä, miksi kukaan ei ole hätäkeskukseen soittanut, Petersohn-Järvinen toteaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme