Mainos
Mainos

Poliisi aloitti esitutkinnan Lieksan Facebook-jutussa

Poliisi on käynnistänyt esitutkinnan törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan Lieksassa.

Poliisi on tänään ottanut kiinni useita henkilöitä epäiltynä kyseiseen rikokseen. Tällä hetkellä kiinniotettuina on seitsemän henkilöä, joiden kuulustelu jatkuu.

Tässä vaiheessa poliisi epäilee kahta lieksalaista nuorehkoa miestä törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Kuutta lieksalaista miestä ja yhtä naista epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Kysymyksessä on lieksalaisten perustamassa julkisessa Facebook-sivustossa olleista kirjoituksista, joka julkaistiin alkuviikolla.

Kirjoitukset ja niihin liitetyt tiedostot ovat olleet sisällöltään sellaisia, että esitutkintakynnys, syytä epäillä, näihin rikoksiin on täyttynyt.

Sivustolla olevan aineiston perusteella, ja myös siksi, että Lieksassa on kirjattu tänä vuonna useita rasistisiksi luokiteltuja rikoksia, asiaa tutkitaan törkeänä kiihottamisena kansanryhmää vastaan sekä kiihottamisena kansanryhmää vastaan.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme