Mainos
Mainos

Epäilty poliisiampuja käytti aseenaan rynnäkkökivääriä

MTV Uutisten tietojen mukaan 67-vuotias Jorma Nyfors ampui poliisimiehen rynnäkkökiväärillä. Teko tapahtui Vihdissä myöhään perjantai-iltana.

Poliisin suojavälineistä: kilvestä, luotiliiveistä tai kypäristä ei ollut apua tehokasta sotilasasetta vastaan. Vielä ei ole tiedossa millaisia luoteja ampuja käytti. Krp selvittää myös aseen alkuperää.

Surmattu ja haavoittunut poliisi kuuluivat molemmat Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen vaativien tilanteiden ryhmään. Haavoittuneen poliisin tila on vakaa.

Vaikea tilanne

Poliisi oli saanut hälytyksen ammuskelusta kello 21 aikaan.

Tilanne oli epäselvä ja poliisit halusivat varmistaa oliko talossa muita henkilöitä. Mieheen oli yritetty saada kontaktia puhelimella ja huutamalla. Omakotitalon lisäksi aivan tien kupeessa sijaitsevalla tontilla on konehalli ja erittäin paljon erilaista rojua.

Poliisit etenivät noin 23.30 aikaan pimeässä ja rankkasateessa kohti taloa, jossa 67-vuotiaan uskottiin olevan

Nyfors avasi tulen yllättäen, kun poliisit olivat talon ovella. Nyfors ampui rynnäkkökiväärillä lukuisia laukauksia ja poliisit vastasivat tuleen.

Nyforsin motiivista ampua ei ole tietoa.

Ei virheitä

Virheitä poliisin toiminnassa ei alustavien selvitysten mukaan ollut.

- Poliisi on toiminut voimassa olevien ohjeiden mukaan, Länsi-Uudenmaan poliisipäällikkö Jari Liukku sanoi päivällä tiedotustilaisuudessa.

Ylikomisario Pekka Penttilä kuvasi poliisin toimintaa ammattimaiseksi ja suunnitelmalliseksi.


 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme