Mainos
Mainos

Poliisi ampui naista veitsellä lyövän, teko tallentui kameralle – Nelostien ampumisen tutkinta loppusuoralla

Poliisin esitutkinta Orimattilassa moottoritiellä lokakuussa tapahtuneesta väkivallanteosta lähtee loppulausunnoille. Tapauksen yhteydessä moottoripyöräpoliisi ampui epäiltyä kuolettavasti.

Esitutkinnan perusteella tieltä suistunutta autoa kuljettanut mies oli lyönyt veitsellä useita kertoja naista, kun tämä oli noussut autosta. Auto oli Nelostien kaistojen välisellä nurmialueella.

Työvuorossa ollut Helsingin poliisilaitoksen vanhempi konstaapeli oli havainnut teon ja puuttui tilanteeseen käskyttämällä miestä lopettamaan. Tämän jälkeen hän käytti virka-asettaan ampuen sillä kolme kertaa. Mies kuoli poliisin luoteihin.

Tapahtumat taltioituivat osittain poliisin kameralle, mistä on ollut hyötyä tapauksen esitutkinnassa.

Asiakokonaisuudessa on kuulusteltu 31 henkilöä. Asianosaisten on annettava loppulausuntonsa esitutkinnasta 11. tammikuuta 2017 mennessä. Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran esitutkinnan päättämisen jälkeen.Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme