Mainos
Mainos

Poliisi ampui vahingossa toista poliisia – ei tietoa, koska haavoittunut voi palata töihin

Poliisi sai vammoja sunnuntaina yöllä Hämeenlinnan poliisiasemalla, kun hänen kollegansa ase laukesi vahingossa.

Itä-Uudenmaan syyttäjänviraston mukaan poliisin vammat vaativat hoitoa, mutta eivät olleet hengenvaarallisia. Turma sattui noin yhden aikaan yöllä. Tapahtumien selvittämiseksi on aloitettu esitutkinta.

Tutkinnanjohtajana toimii kihlakunnansyyttäjä Tarmo Tanner Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastosta ja tutkivana yksikkönä Länsi-Uudenmaan poliisilaitos.  

Tanner ei vielä kommentoi sitä, millaisessa tilanteessa laukaus tapahtui ja mihin se on mahdollisesti osunut. Hän ei myöskään ota kantaa siihen, millaisessa asemassa tapahtuman osalliset olivat ja minkä ikäisiä he olivat. Hän ei myöskään kerro, laukesiko ase sisällä vai ulkona.  

– Tutkinta on vasta alkuvaiheessa ja tutkintatoimia on vielä paljon suorittamatta. En voi kommentoida tapahtumaa vielä yksityiskohtaisesti, Tanner sanoo.  

Hän arvioi, että menee vielä useampia viikkoja ennen kuin yksityiskohtia voidaan kertoa. Lomalla oleva Hämeen poliisipäällikkö Tapio Saarni ei tiedä, jatkaako vahingonlaukauksen ampunut tällä hetkellä työtään normaalisti ja missä vaiheessa vammoja saanut voi palata tehtäviinsä.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme