Mainos
Mainos

Poliisi avautuu turhautumisestaan huumeidenkäyttäjiin: "Onko se mäntä pakko laittaa pohjaan saakka?"

Huumeiden vaikutuksen alaisena olevat henkilöt ovat työllistäneet poliisia Salossa. Poliisi lähettikin aiheesta turhautuneen tiedotteen.

Lounais-Suomen poliisin tiedotteessa kirjoitetaan, että poliisit tekevänsä parhaansa, että "kaikki jäisivät henkiin ja naapureillakin olisi rauha".

– Eroa ei tehdä siinä, oletko yritysjohtaja tai työtön, raitis tai päihdeongelmainen, suomalainen tai muuta kansalaisuutta oleva. Emme tee eroa siinä, minkälainen lusikka suussasi on syntyessäsi ollut, saati siinä, minkälaisilla eväillä tässä maailmassa ponnistelet, poliisi kirjoittaa tiedotteessaan.

Tiedotteessa pohditaan huumeidenkäyttöä.

– Joskus sitä toisaalta vähän miettii, onko se mäntä pakko laittaa pohjaan saakka, vai voisiko sen jättää pistämättä kokonaan. Joskus miettii sitäkin miksi joku työntää suoneensa ainetta josta ei edes tiedä.

– Tässä matkan varrella kun täällä poliisissa ei olla todistettu yhdenkään laittoman päihteen yhtäkään positiivista vaikutusta, eivätkä nämäkään pari tehtävää oikeastaan iloa ympäristölleen tuottaneet.

Mies luuli olevansa jahdattuna

Torstaiaamuna hätäkeskus sai Salosta useita puhelinsoittoja uhkaavasti käyttäytyvästä miehestä, joka riisui vaatteitaan ja juoksi sekavana pitkin Pahkavuoren katuja ja pihoja.

Poliisille tehtävä tuli kiireellisenä.

Mies tavoitettiin, ja hänen todettiin olevan huumeiden vaikutuksen alaisena. Hiestä märkä mies koki, että häntä jahdataan. 

Poliisi kertoo, että mies toimitettiin terveydenhuollon piiriin aiheutettuaan huolta useille paikallisille, sekä puuhasteltavaa yhdelle poliisipartiolle, ensihoitoyksikölle sekä päivystyspoliklinikan henkilökunnalle.

– Kauhua ja häiriötä kummempaa ei onneksi työllisyysvaikutuksen lisäksi syntynyt, tiedotteessa jatketaan.

Yläkerran naapurit valvottivat

Toinen tapaus sattui perjantaiaamuna. Salon keskustassa perhe heräsi yläkerrastaan kuuluvaan, puolisen tuntia kestäneeseen ryskeeseen ja huutoon.

Poliisin mennessä paikalle asunnon ulko-oven alta valui vettä.

Asunnossa havaittiin vesivahinko ja kaksi päihtynyttä ja sekavaa miestä.

Toinen miehistä makasi sinisenä lattialla, eikä hän hengittänyt.

Ensimmäisenä paikalle saapunut poliisipartio aloitti elvytyksen, ja lisäapua paikalle saatiin toisesta poliisipartiosta, rikostutkijoista, kahdesta ambulanssista sekä lääkärihelikopterista.

– Tietysti nämäkin tehtävät hoidettiin asiakkaan parhaaksi, eivätkä ne olleet turhia tehtäviä ollenkaan. Me poliisissa ja ensihoidossa kuitenkin yritämme tehdä töitä koko yhteiskunnan parhaaksi, ja jakaa tätä mainittua, yleensä useita tunteja kestävää työllisyysvaikutusta kaikille avuntarvitsijoille, tiedotteessa jatketaan.

– Näidenkin tehtävien aikana kun moni muu ihminen odotti apua omaan hätäänsä. Ja meitä on vain aika rajallinen määrä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme