Mainos
Mainos

Kuva puoluekokouksen käsiäänestyksestä "leimasi natsiksi": Poliisi ei aloita esitutkintaa kunnianloukkauksista

Helsingin poliisi ei aio aloittaa esitutkintaa perussuomalaisten puoluekokouksessa nähdyistä "käsitervehdyksistä".

Helsingin poliisilaitos on saanut kaksi tutkintapyyntöä kunnianloukkauksista, jotka liittyvät Perussuomalaisten 10.–11.6.2017 Jyväskylässä pidetyn puoluekokouksen jälkeen uutisoituun niin sanottuun käsimerkkikohuun.

Tutkintapyyntöjen tekijät katsoivat, että heidän kunniaansa loukattiin leimaamalla heidät valheellisesti natseiksi Ylen A-studion lähetyksessä 13. kesäkuuta, jossa väitettiin heidän tehneen natsitervehdyksiä puoluekokouksessa.

Helsingin poliisilaitokselle saapuneiden tutkintapyyntöjen perusteella ei ole syytä epäillä rikosta, joten esitutkintaa ei aloiteta.

Poliisi perustelee päätöstä sillä, että kyseisessä A-studion lähetyksessä esitetyistä kommenteista ei ole tunnistettavissa tutkintapyynnön tehneitä henkilöitä, vaan puoluekokouksen tapahtumia on käsitelty yleisellä tasolla.

Lisäksi ohjelma käsittelee yleisen mielenkiinnon kohteena olevaa asiaa, jolla on myös laajempaa yhteiskunnallista merkitystä.


Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot