Mainos
Mainos

Poliisi ei antanut kutsua kotietsinnälle todistajia ja esti liikkumisen asunnossa – oikeus totesi lainvastaiseksi

Helsingin hovioikeus kumosi käräjäoikeuden päätöksen asiassa, todeten poliisin toimineen lainvastaisesti kotietsintää koskevassa asiassa. Käräjäoikeus oli aiemmin todennut toiminnan lainmukaiseksi.

Poliisi oli suorittanut kotietsinnän asuntoon tavattuaan epäillyn ajamassa autoa ilman ajo-oikeutta. Miestä epäiltiin tapauksen yhteydessä huumausaineen käyttörikoksesta sekä rattijuopumuksesta.

Kotietsinnän yhteydessä poliisi löysi kannabiskasvin taimen ja pistokkaan, kasvatusvälineistöä sekä gramman kannabiskasvin kukintoa, minkä johdosta miestä epäiltiin myös huumausainerikoksesta.

Mies oli vaatinut saada soittaa paikalle lisää todistajia naisystävänsä lisäksi, mihin poliisi ei ollut suostunut. Hovioikeus katsoi, että ulkopuolisen todistajan kutsuminen ei viivästyttäisi kotietsinnän toimittamista merkittävästi.

Poliisi oli myös rajoittanut asunnossa oleskelleen miehen naisystävän liikkumista asunnossa ilman sopivaa perustelua. Mies oli käsiraudoissa ja tämän liikkumista oli rajoitettu tämän aggressiivisen käytöksen vuoksi.

Viime vuonna keskustelua herättivät niin sanotut salaiset kotietsinnät.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme