Mainos
Mainos

Poliisi ei valista huumeista? - "Harkitsematonta touhua"

Poliiseja ei välttämättä jatkossa nähdä huumeiden vastaisessa valistustyössä kouluissa, mikä huolestuttaa Irti Huumeista Ry:n toiminnanjohtajaa Kimmo Sainiota.

Iltalehti uutisoi tänään, että koulujen huumevalistustyö on vaarassa sisäministeriön uusien määräysten vuoksi.

Ministeriön määräyksen vuoksi poliisit eivät ole saaneet vuoden alusta lähtien korvauksia siitä, jos he ovat käyneet luennoimassa eri aiheista sidosryhmille. Tämä on pakottanut Suomen Poliisijärjestöjen Liiton SPJL:n laskemaan hanskat lähes tiskiin.

Liitto kehottaa poliiseja lopettamaan työt, joista ei makseta korvausta.

– Kyllä tämä on harkitsematonta ministeriöltä. Poliiseilla on se ammattitaito, jolla he pystyvät muistuttamaan nuorille huumeiden vaaroista ja seurauksista. Kyllä poliiseja tarvitaan valistamaan huumeiden vaaroista kouluissa, Sainio selvittää.

Hänen mukaansa poliisit tekevät omalla työllään ennen kaikkea ennaltaehkäisevää työtä.

– Kyllä nämä ovat semmoisia säästöjä, joita ei pitäisi tehdä. Nykyäänhän puhutaan nuorten syrjäytymisestä. Poliisit ehkäisevät omalla ammattitaidollaan nuorten syrjäytymistä, Sainio tähdentää.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme