Mainos
Mainos

Poliisi epäilee Espoon pitserian tuhopolton motiiviksi kostoa

Poliisi epäilee, että Espoon Leppävaarassa sijaitsevan pitseria Paradisen polttopulloiskun syynä oli kosto. Tutkinnanjohtaja Teemu Värtisen mukaan mahdollisen koston syynä on yhden teosta epäillyn ja pitserian pitäjän välinen kiista. Poliisi ei kerro tarkemmin, mihin kosto liittyisi.

– Se liittyy kiistaan tai aiempiin tapahtumiin, kunhan nyt selvitellään tarkemmin mistä on kyse Värtinen kertoo.

Pitserian ikkunaan heitettiin viime sunnuntaina polttopullo, ja tuli tuhosi koko ravintolan. Poliisi sai epäillyt kiinni samana iltana.

Pitserian omistaja Mohamed Mobin kertoo STT:lle, että ei tiedä mistä kostossa voisi olla kyse. Hänen mukaansa ei ole ollut mitään kiistaa, mutta pitseriassa on aiemmin pyörinyt häirikköporukkaa, joka ei ole halunnut maksaa ruoasta, ja pitseriasta on kaksi kertaa kuukauden aikana viety kassa murtautumalla pitseriaan. Pari viikkoa ennen tapahtumia pitseriasta vietiin koko kassakone.

– Meillä ei ole ollut tappelua kenenkään kanssa, en tiedä mistä kostosta voisi olla kyse. Voisiko olla sitten kosto siitä, että olemme soittaneet poliisille ja heitä on viety putkaan. En tiedä mitä heidän päässään on liikkunut, Mobin kertoo.

Pitseriassa oli syttymishetkellä useita ihmisiä, jotka pääsivät pakenemaan takaovesta.

Kaksi miestä vangittiin teosta

Espoon käräjäoikeus vangitsi torstaina kaksi suomalaismiestä todennäköisin syin epäiltynä espoolaispitserian tuhopoltosta, poliisi kertoi. Vangitut miehet ovat 34- ja 32-vuotiaita, ja heitä epäillään törkeästä tuhotyöstä. Miehillä on poliisin mukaan aiempaa rikostaustaa.

Lisäksi poliisi on ottanut kiinni kaksi miestä ja yhden naisen. Heitä epäillään törkeästä tuhotyöstä tai avunannosta siihen.

Poliisi jatkaa tutkintaa kuulusteluilla ja tapahtumien kartoituksella. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme