Mainos
Mainos

Poliisi epäilee, että museomersuja käytettiin laittomina takseina Parikkalassa – virkavalta aloitti itse esitutkinnan

Poliisi epäilee, että museoautoilla on harjoitettu Parikkalassa taksien tapaista liikennettä.

– Poliisin tekemän esiselvityksen perusteella asiassa on syytä epäillä rikosta, jonka johdosta asiassa on aloitettu esitutkinta. Asiaa tutkitaan luvattomana taksiliikenteen harjoittamisena, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Museoautolla saa kuljettaa henkilöitä ilman taksilupaa, mutta toiminnan on oltava taloudelliselta merkitykseltään vähäistä ja monesti harrastusluonteista.

– Poliisin tähän mennessä saaman selvityksen perusteella tutkittavana oleva kuljetustoiminnan on syytä epäillä olevan taloudelliselta merkitykseltään muuta kuin vähäistä ja muuta kuin harrastusluonteista.

Poliisi selvittää "viran puolesta"

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jyrki Hänninen kertoo, että poliisin on tarkoitus nyt selvittää, kuinka laajaa harrastettu henkilöliikenne on ollut.

– Henkilö on ollut tiedotusvälineissä, ja hänellä on ollut lehti-ilmoituksia. Poliisille on tullut myös tiedusteluja aiheesta.

Poliisi päätyi kuitenkin tekemään rikosilmoituksen itse, ja lähti selvittämään asiaa niin sanotusti viran puolesta. Hänninen pitää myös mahdollisena, että tapauksessa ei tule rikosta ilmi.

– Ilmoitus on nyt kirjattu, katsotaan miten päättyy. En osaa näin tutkinnan alkuvaiheessa sanoa.

Poliisi on ollut jo yhteydessä epäiltyyn.

Museoautosta ei tarvitse maksaa useita käyttöautojen veroja, mutta niillä saa ajaa vain 30 päivää vuodessa. Ylen mukaan kyseisistä autoista on kuitenkin maksettu normaali liikennevakuutus.

Juttua päivitetty 23. lokakuussa kello 8.39: Juttuun täydennetty Ylen tieto, että henkilöliikenteessä käytetyille autoille on museostatuksesta huolimatta hankittu normaali liikennevakuutus.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme