Mainos
Mainos

Poliisi epäilee: Hoitajat kähvelsivät lääkkeitä, epäily huumerikoksista

Poliisi on saanut päätöksen Keski-Suomen keskussairaalassa viime marraskuussa ilmenneeseen lääkehävikkiin liittyvän esitutkinnan.

Hävikki ilmeni yksittäisen osaston lääkehuoneessa ja epäillyt ovat kyseisellä osastolla työskenteleviä sairaanhoitajia.

Tänään poliisi on siirtänyt yhteensä kahdeksan henkilön osalta asian syyteharkintaan epäiltynä kavalluksena, minkä lisäksi kolmea epäillään myös huumausaineen käyttörikoksesta.

Kavallusrikoksena asia on siirtynyt syyteharkintaan kaikkien työntekijöiden osalta, joiden epäillään anastaneen lääkehuoneesta valmisteita lääkemääräystä edellyttäviä valmisteita. Mikäli kyseessä on huumausaineeksi luokiteltava lääke, nimikkeenä on lisäksi huumausaineen käyttörikos.

Myös joidenkin muiden työntekijöiden epäillään anastaneen lääkehuoneesta vähäisiä määriä ns. käsikauppavalmisteita. Näiden lievinä kavalluksina pidettyjen rikosten osalta asianomistaja ei ole vaatinut rangaistusta.

Hoitaja vei rauhoittavia lääkkeitä

Myös Jyväskylän Kyllön terveyskeskussairaalassa vuoden 2014 lopussa ilmenneeseen lääkevarkauteen liittyvä esitutkinta on valmistumassa.

Joulukuussa 2014 suoritetussa lääketarkastuksessa oli todettu, että potilaille tarkoitetussa lääkepurkissa oli etiketistä ilmenevän rauhoittavan lääkkeen sijasta muita lääkkeitä. Sittemmin vuoden 2015 aikana oli havaittu, että lääkehuoneesta katoaa rauhoittavia, kipu- ja unilääkkeitä.

Esitutkinnassa osastolla työskennellyt perushoitaja on myöntänyt vaihtaneensa ja anastaneensa potilaille tarkoitettuja lääkkeitä. Näiltä osin asia on siirtymässä syyteharkintaan kavalluksena, huumausainerikoksena ja vaaran aiheuttamisena.

Suoritettujen tutkimusten perusteella kenellekään potilaista ei tiedetä aiheutuneen perushoitajan menettelystä konkreettisia seurauksia. Kuitenkin väärästä lääkityksestä potilaille aiheutunutta hengen ja terveyden vaaraa on pidetty vakavana.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme