Mainos
Mainos

Poliisi epäilee: Ihmiskaupan uhri teki töitä ravintolassa nälkäpalkalla

Itä-Uudenmaan poliisi epäilee törkeää ihmiskauppaa vantaalaisravintolassa. Poliisin mukaan intialainen uhri on joutunut tekemään 13–17 tuntisia päiviä 16 kuukauden ajan lähes ilman vapaapäiviä. Palkkaa hän on saanut epäillyn rikoksen tekoaikana alle 2000 euroa.

Uhriin on poliisin mukaan myös kohdistettu työpaikalla väkivaltaa ja hänen vapauttaan on eri tavoin rajoitettu. Esitutkinnan mukaan epäillyt ovat hyötyneet törkeästä ihmiskaupasta lähes 150 000 euroa.

Tapauksessa on vangittuna neljä intialaismiestä, jotka ovat kuuluneet ravintolan johtoon.

Epäiltyinä sukulaismiehet

Intialaisten miesten epäillään erehdyttäneen sukulaisensa tulemaan Suomeen työskentelemään lähes ilman palkkaa. Uhri on joutunut perusteettomasti 15 000 euron velkasuhteeseen maahantulojärjestelyistä, ja tämän matkustusasiakirjat ja pankkiasiakirjat ovat olleet epäiltyjen hallussa.

Uhri on ollut Suomessa riippuvainen muun muassa sukulaistensa kielitaidosta, turvaverkosta, asuntojärjestelyistä ja näiden tarjoamasta ruuasta. Hänen lääkärissä käyntintä ovat olleet valvottuja ja myös puhelinsoittoja lähisukulaisille sekä liikkumista työpaikan ulkopuolella oli rajoitettu.

Rikoskomisario Hans Pirttilä kertoo, että vangitut miehet ovat kiistäneet törkeän ihmiskaupan. Tapaus tuli ilmi, kun uhri palasi takaisin Suomeen oltuaan täältä välillä pois. Hän tuli itse poliisin puheille.

Asiaan liittyy törkeän ihmiskaupan lisäksi ravintotuotteiden ohimyynnistä törkeä veropetos ja törkeä kirjanpitorikos. Törkeästä ihmiskaupasta voidaan tuomita maksimissaan kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme