Mainos
Mainos

Poliisi epäilee kaksikon yllyttäneen Salon murhaajaa – tekijä ei tuntenut uhria entuudestaan

Poliisi syyttää mieskolmikkoa murhasta, eriasteisista kotirauhan rikkomisista sekä ryöstöstä koskien Salon elokuista henkirikosta.

Miehistä kahta epäillään tekoa edeltäneenä kuuna tunkeutuneen uhrin pihalle ja asuntoon väkivalta- ja ryöstöaikeissa. Miehet olivat metelöineet aluksi asunnon pihalla ja rikkoneet ikkunan, minkä jälkeen he olivat tunkeutuneet asuntoon.

Asuntoon päästyään parivaljakko oli kaatanut uhrin lattialle ja pahoinpidellyt tätä lyömällä ja potkimalla. Tämän jälkeen he anastivat uhrilta kirveen ja toisen henkilön omistaman taljajousen.

Kaksikko opasti surmaajan paikalle

Henkirikos tapahtui lähes tarkalleen viikon ryöstön jälkeen. Ryöstöistä epäillyt miehet neuvoivat kolmannen miehen uhrin asunnolle. Asunnon ulkopuolella kaksikon epäillään osoittaneen kolmannelle miehelle uhrin asunnon, johon mies tunkeutui.

Sisällä asunnossa hän otti käyttöön mukaan ottamansa 23 senttisellä terällä varustetun puukon ja käsineet, tappamalla uhrin lyömällä ja viiltämällä tätä useita kertoja kasvoihin, kaulaan ja vartaloon. Uhri sai teossa yhteensä kymmenen haavaa, joiden johdosta hän menehtyi. Peruskuolemansyy oli kaulan pistohaava, joka vahingoitti pään valtimoa ja kaulan laskimoa ja johti veren hengittämiseen.

Epäily: Yllytettiin tappamaan tuntematon

Syyttäjän mukaan teko tehtiin yhteisen suunnitelman perusteella vakaasti harkiten, ja osoitti erityistä raakuutta ja julmuutta. Vammat osoittivat syyttäjän mukaan tekijässä päättäväisyyttä ja sitkeää surmaamispyrkimystä.

Surmatyön tehnyt mies ei tuntenut uhria entuudestaan. Tämän vuoksi syyttäjä ajaa kahdelle muulle miehelle vaihtoehtoiseksi rangaistukseksi yllytystä tai avunantoa murhaan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme