Mainos
Mainos

Poliisi epäilee Keskuspuiston jäteöljyvuotoa tahalliseksi – törkeä ympäristörikos

Helsingin poliisilaitoksen Talousrikostutkinnan toimintalinja tutkii Maunulanpuron öljypäästöä tämänhetkisten tietojen perusteella törkeänä ympäristön turmelemisena.

Poliisin tiedotteen mukaan tieto öljypäästöstä tuli viime tiistaina. Alustavien selvitysten perusteella epäillään, että Maunulanpuroon on päästetty jäteöljyä huomattava määrä Metsälän pienteollisuusalueelta. Arvion mukaan päästö on useita satoja litroja.

Teknisessä tutkinnassa löydettiin sadevesiviemäristä sinne päästetyn jäteöljyn lisäksi myös tyhjä öljykanisteri. Tekoa epäillään tahalliseksi.

Esitutkinnassa saadun selvityksen perusteella Maunulanpuroon ja siitä edelleen Haaganpuroon päässeen öljyn epäillään aiheuttaneen ympäristölle vakavaa haittaa uomaan päästökohdan alapuolelle ja sen eliöstölle.

Pelastuslaitos on suorittanut paikalla akuuttia öljyntorjuntaa. Ympäristöviranomaiset jatkavat poliisin kanssa öljypäästön aiheuttamien haittojen laajuuden tarkempaa selvittämistä.


Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot