Mainos
Mainos

Poliisi epäilee: Liivijengin kerhotilaa kohti ampuminen oli kosto pahoinpitelystä

Varkautelaisen vuonna 1977 syntyneen miehen epäillään ampuneen Diablos MC -moottoripyöräjengin kerhotilaa ja sen läheisyydessä sijaitsevaa toista rakennusta kohti useita laukauksia. Ampuminen tapahtui Varkauden Puurtilantiellä sunnuntaina kello 06.45.

Ammuskelun syynä oli ilmeisesti se, että mies oli samana yönä pahoinpidelty jengin uudenvuodenjuhlissa, joihin hän oli osallistunut.

Poliisin tämänhetkisen käsityksen mukaan mies oli suuttunut pahoinpitelystä ja hakenut kotoaan omistamansa luvallisen metsästyshaulikon tarkoituksenaan kostaa häneen kohdistunut väkivallanteko.

Ampuja ei poliisin vanha tuttu

Poliisilla on hyvin vähän tietoa epäillyn pahoinpitelyn syystä tai pahoinpitelyssä käytetyn väkivallan laadusta.

– Hyvin on vaitonaista ollut tämä kertominen. Kuulustelut ovat vielä siltä osin kesken. Hänellä ei kuitenkaan ole ollut mitään vakavia vammoja, eikä pahoinpitelyssä ole ilmeisesti käytetty mitään astaloa, kertoo rikoskomisario Harri Hauhia MTV Uutisille.

Ampumisesta epäillyllä miehellä ei ole poliisin mukaan mainittavaa aiempaa rikostaustaa.

– Hän ei ole poliisin mukaan Diablosin tai minkään muunkaan moottoripyöräkerhon jäsen. Hän on ollut ilmeisesti vain juhlimassa uuttavuotta siellä. Hän ei ole poliisin vanha tuttu millään tavalla.

Kukaan ei loukkaantunut ammuskelussa. Diabloc MC on kytköksissä moottoripyöräkerho Bandidosiin.

Poliisi: Pyrki kostamaan pahoinpitelyn

Kaikkiaan kerhotiloissa oli noin 15 henkeä poliisin saapuessa paikalle sunnuntaiaamuna. Poliisi on pidättänyt epäillyn ampujan lisäksi pahoinpitelystä epäiltynä neljä henkilöä. 

Ampujaa epäillään törkeästä henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta, vaaran aiheuttamisesta ja vahingonteosta. Kuulustelut ja muu tutkinta ovat kuitenkin vielä kesken, joten rikosnimikkeet saattavat muuttua.

– Valmistelu tulee siitä, kun mies on lähtenyt kerhotiloista pois ja hakenut kotoaan aseen. Tämänhetkisen käsityksen mukaan hän on hakenut sen kostaakseen häneen kohdistuneen pahoinpitelyn.

Kerhotilan pihalla ei ilmeisesti ollut ketään, kun mies aloitti ampumisen.

Hänen epäillään ampuneen myös toista kerhotilan vieressä ollutta rakennusta, minkä vuoksi häntä epäillään myös törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

Pysäytettiin piikkimatolla

Pakettiautolla liikkunut ampuja otettiin kiinni lyhyen takaa-ajon jälkeen hänen ajettuaan piikkimattoon. Hän oli päihtynyt, mutta promillelukemat eivät kuitenkaan ylittäneet törkeän rattijuopumuksen rajaa.

Karkuun ajamisen osalta miestä epäillään rattijuopumuksesta ja poliisimiehen antaman pysäytysmerkin noudattamatta jättämisestä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme