Mainos
Mainos

Poliisi epäilee: Seurakuntatyöntekijä tiesi lapsen hyväksikäytöstä - ei tehnyt mitään

Tampereen hiippakunnassa sijaitsevan seurakunnan työntekijän epäillään lastensuojelulaissa säädetyn ilmoitusvelvollisuuden laiminlyömisestä ja siihen liittyvästä virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Työntekijän epäillään saaneen tietää lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä jo noin vuosi sitten. Hän ei tehnyt lastensuojeluilmoitusta. Seurakunta teki eilen työntekijästä tutkintapyynnön Sisä-Suomen poliisille.

Viime viikolla kävi ilmi, että Tampereen hiippakunnassa sijaitsevan seurakunnan entistä työntekijää vakavasta rikoksesta. Seurakunta oli tehnyt lastensuojeluilmoituksen ja ottanut yhteyttä poliisiin. Lastensuojeluilmoituksen perusteella Sisä-Suomen poliisi alkoi tutkia asiaa. Viime viikolla poliisi vahvisti, että ex-työntekijää epäillään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Esitutkinnan alkamisen jälkeen on syntynyt epäily, että seurakunnan työntekijä sai tietää lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä noin vuosi sitten. Työntekijä ei tehnyt lastensuojeluilmoitusta.

Poliisi tutkii tapausta ja jatkaa myös seurakunnan ex-työntekijää koskevan rikosepäilyn tutkimista. Lastensuojeluilmoituksen laiminlyönnistä epäilty on tällä hetkellä poissa työstä.

Lastensuojelulain mukaan kaikilla ilmoitusvelvollisilla on velvollisuus ilmoittaa kaikista seksuaalirikosepäilyistä heti suoraan poliisille ja sen lisäksi tehdä lastensuojeluilmoitus.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme