Mainos
Mainos

Poliisi epäilee: Sutta salametsästettiin

Itä-Suomen poliisi on käynnistänyt esitutkinnan epäilyssä suden salametsästystapauksessa.

Asiaa tutkitaan törkeänä metsästysrikoksena.

Poliisi epäilee, että mahdollinen rikos on tapahtunut Tohmajärvellä ja Joensuun Tuupovaarassa Saarivaara - Kaustajärvi - Kenraalinkylä alueella. Poliisi teki alueella rajavartiolaitoksen kanssa metsästyksenvalvontaa viime viikon lauantaina ja sunnuntaina. Valvonnan syynä oli pantasuden paikoitusalueella havaittu poikkeuksellisen vilkas liikenne. Vastaavanlaista liikennettä oli havaittu jo helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna. 

Valvonnassa poliisi löysi Saarivaaran suunnalta useamman suden jälkiä. Niiden yhteydessä havaittiin myös verta. Jälkihavaintojen perusteella sutta olisi seurattu tai ajatettu erilaisilla moottorikulkuneuvoilla. Jäljet täsmäävät Pohjois-Karjalan alueella liikkuvan pantasuden liikkeisiin.

Löydön perusteella poliisi käynnisti asiassa esitutkinnan. Poliisi haluaa korostaa, että kysymyksessä on epäily rikoksesta ja tarkoituksena on selvittää, mitä on tapahtunut.

Poliisi pyytää ilmoittamaan havainnot tai tiedot asiaan liittyen puhelimitse Joensuun poliisipäivystykseen 071 875 6500.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos sulkee susien pantaseurantapalvelun laittoman pyyntiepäilyn takia tämän kuun lopussa.Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme