Mainos
Mainos

Poliisi epäilee: Turun bussipalosta epäilty vei pankkitiedot, tililtä lähti kymmeniätuhansia

Poliisi epäilee Turun Runosmäen bussivarikon palosta epäillyn miehen syyllistyneen myös muihin rikoksiin.

Poliisin mukaan tutkinnassa on selvinnyt, että noin 30-vuotiasta tamperelaismiestä epäillään palon lisäksi törkeästä maksuvälinepetoksesta sekä törkeästä vapaudenriistosta, törkeästä varkaudesta ja ampuma-aserikoksesta.

Teot ovat tapahtuneet ennen paloa, eikä niillä poliisin mukaan ole yhteyttä tulipaloon.

Poliisi epäilee, että mies on yhdessä toisen henkilön kanssa vienyt turkulaiselta naiselta henkilötiedot ja pankkitunnukset syyskuun aikana. Tietojen avulla epäillyt ovat tehneet pikavippejä ja ostaneet tavaraa luotolla. Aiheutetun vahingon tämän hetkinen arvo on poliisin mukaan noin 20 000 euroa.

Lisäksi poliisi epäilee, että mies on murtautunut turkulaismiehen kerrostaloasuntoon 22. syyskuuta ja anastanut sieltä omaisuutta.

Asukas oli tullut kesken kaiken kotiin ja nähnyt tuntemattoman miehen asunnossaan. Tämän jälkeen mies oli aseella uhaten pakottanut asukkaan kuljettamaan häntä uhrin autolla miehen määräämään paikkaan Turussa.

Poliisi epäilee miehen sytyttäneen tahallaan tulipalon, jossa tuhoutui parikymmentä bussia ja bussivarikkorakennus. Kukaan ei loukkaantunut palossa, mutta vahinkojen arvioidaan olevan miljoonaluokkaa.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi miehen viime perjantaina todennäköisin syin epäiltynä rikoksista. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme