Mainos
Mainos

Poliisi esittää epäiltyä valelääkäriä vangittavaksi

Poliisi aikoo esittää valelääkäriksi epäiltyä Esa Antero Laihoa vangittavaksi. Asiasta kertoo Helsingin poliisin talousrikosyksikön johtaja, rikosylitarkastaja Ilkka Koskimäki.

Vangitsemiskäsittely pidetään joko huomenna tai viikonloppuna.

Helsingin poliisi epäilee miestä törkeästä petoksesta, törkeästä väärennyksestä ja luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta.

– Epäillyllä ei ole ollut lääkärin oikeuksia ja hän on laskuttanut lääkärinpalveluista yrityksensä kautta eri tahoja. Nämä tahot ovat tässä jutussa asianomistajia, Koskimäki kuvaili MTV3:n uutisille aiemmin tänään.

Alaa valvova viranomainen, Valvira, teki poliisille tutkintapyynnön Laihosta aiemmin tällä viikolla. Laiho otettiin kiinni eilen.

Laiho on kertonut valmistuneensa lääkäriksi pietarilaisesta yliopistosta, mutta yliopiston mukaan väite ei pidä paikkaansa. 49-vuotias Laiho kiistää valelääkäriepäilyt.

Katso Johanna Tuurin juttu (Kymmenen uutiset 10.11.2011)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme