Mainos
Mainos

Poliisi ihmeissään Päivi Lipposen väitteistä

Poliisi kummeksuu kansanedustaja Päivi Lipposen (sd) väitettä, jonka mukaan poliisi ei tutkisi saastuneiden maa-alueiden hävittämiseen liittyviä rikoksia.

Lipponen kirjoittaa blogissaan, että "Lokapoikamoraalilla varustetut yrittäjät kippaavat lastinsa ties minne tahansa. Bisnes luistaa, kun ei tarvitse maksaa käsittely- ym. kuluja." Lipposen mukaan poliisi ei näitä rikoksia tutki.

Helsingin poliisin talous- ja omaisuusrikosyksikön johtaja Ilkka Koskimäki pitää väitettä erikoisena.

- Helsingin poliisissa on vuodesta 2007 keskitytty erityisesti ympäristörikosten tutkintaan. Olemme perustaneet sitä varten oman ryhmän. Tutkintaa tehdään tiiviissä yhteistyössä ympäristöviranomaisten kanssa.

Koskimäki myöntää, että saastuneiden maa-ainesten hävittämiseen liittyy paljon piilorikollisuutta.

- Ilmitulleet rikokset tutkitaan kovalla kädellä. Tutkimme pienimmätkin rikokset, senkin, jos esimerkiksi sangollinen öljyä kaadetaan maahan. Tässä haukutaan nyt väärää puuta.

Koskimäki ei voi puhua koko maan tilanteesta. Hänen mukaansa pääkaupunkiseudulla ympäristörikosten paljastuminen saattaa olla muuta maata helpompaa.

- Täällä naapurikontrolli on hyvä. Lisäksi alueella on melko vähän helppoja dumppauskohteita.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme