Mainos
Mainos

Poliisi: Ikäihmisiltä huijattu tuhansia euroja – rikolliset iskevät pankkiautomaatilla ovelalla tavalla

Useat ikäihmiset ovat joutuneet maksuvälinepetosten uhreiksi Kaakkois-Suomen alueella, poliisi tiedottaa. Poliisi tutkii useita tapauksia, joissa pankkiautomaatilla asioineelta vanhukselta on huijattu pankkikortti. 

Tapaukset ovat poliisin mukaan edenneet pääpiirteittäin samalla kaavalla. 

Automaatilla asioineen vanhuksen läheisyyteen on hivuttautunut ihmisiä, jotka ovat urkkineet automaattiin näppäillyn pankkikortin tunnusluvun. Nostotapahtuman loppuvaiheessa vanhuksen huomio on kiinnitetty hetkeksi muualle esimerkiksi pudottamalla maahan tavaraa. Samalla automaattista törröttävä pankkikortti on vaihdettu toiseen.

Huijauksen jälkeen rikolliset ovat poistuneet paikalta ja käyneet tyhjentämässä uhrinsa tilin toisella pankkiautomaatilla.

Poliisin mukaan rikosten kohteeksi joutuneilta vanhuksilta on viety yhteensä tuhansia euroja. Poliisi kertoo, että rikoksista epäillyt ovat olleet ”ulkomaalaisen oloisia” ja puhuneet vierasta kieltä.

Poliisi muistuttaa, että mikäli epäilee joutuneensa kuvatun kaltaisen huijauksen uhriksi, pankkikortti tulisi kuolettaa niin pian kuin mahdollista.

Vastaavien tapahtumien mahdollisia silminnäkijöitä pyydetään ottamaan yhteyttä poliisin joko sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 050 447 9574.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme