Mainos
Mainos

Poliisi: Ilmestyikö ovellesi outo kulkija? Toimi näin

Poliisi varoittaa ihmisiä oudoista kulkijoista, jotka pyrkivät asuntoihin tekosyyhyn vedoten.

Esimerkiksi Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren poliisilaitos on viime viikkoina vastaanottanut ilmoituksia henkilöistä, joita on ilmestynyt asuntojen ovelle sisälle pyrkien.

Sisään hinkuneet henkilöt ovat esimerkiksi ilmoittaneet tarvitsevansa vettä taikka kertoneet muuta veruketta käynnin syyksi.

Poliisin käsityksen mukaan tällaiset käynnit liittyvät mahdollisiin varkauksiin taikka niitten suunnitteluun. Poliisi korostaa, että vettä saa kyllä juodakseen Suomen tiheästä huoltoasemaverkosta tai kaupoista.

Vierailujen yhteydessä asunnosta on voinut myös hävitä koruja, käteistä rahaa ja pankkikortteja.

Poliisi neuvoo, etteivät kansalaiset päästäisi tällaisia tuntemattomia ihmisiä asuntoonsa. Poliisi kehottaa, että jo ennen oven avaamista varmistuttaisiin millä asialla sen takana olevat henkilöt ovat

Poliisi neuvoo myös vastaavanlaisissa tapauksissa kirjaamaan ylös mahdollisten ajoneuvojen rekisteritunnukset sekä henkilöiden tuntomerkkejä.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme