Mainos
Mainos

Poliisi IS:lle: Maksupäätteissä uusi vakava tietoturva-aukko – huijariseurue käytti röyhkeästi hyväkseen

Poliisi vahvistaa Ilta-Sanomille, että Itä-Suomen maksukorttihuijauksissa on kyse aivan uudenlaisesta rikosilmiöstä ja uudesta maksukorttien tietoturva-aukosta.

Poliisi tiedotti seurueen huijanneen eri liikkeistä kymmeniätuhansia euroja maaliskuun lopulla. Tekotapa toisti itseään: Neljä miestä tuli yhdessä kassalle ja yksi heistä pyysi, että maksukortin pin-koodin varmennekysely ohitetaan. Tuolloin maksu pitäisi suorittaa joko korttia höyläämällä tai pankkikortin numerot laitteelle syöttämällä.

Ostaja on kuitenkin saanut tuolloin maksupäätelaitteen myyjältä käsiinsä, ja jollain tavalla muokannut maksua niin, että se on näyttänyt maksetulta, vaikkei maksua ole tapahtunut. Myyjille petos on selvinnyt vasta seuraavana päivänä.

– Sinällään itse tekotapaa en voi paljastaa, ettei kukaan lähde matkimaan tai kopioimaan tekotapaa, rikoskomisario Simo Hämäläinen sanoo Itä-Suomen poliisista Ilta-Sanomille.

IS:n mukaan poliisi ja maksupäätelaitteista vastuussa oleva yhtiö ovat yrittäneet yhdessä löytää keinoa tietoturva-aukon paikkaamiseen. Poliisi ei osaa sanoa, onko ongelma jo ratkaistu. Vastaavia huijauksia on tapahtunut muuallakin Suomessa.

Kyseisen vyyhdin yli 28 000 euron arvoiset petokset tehtiin Varkaudessa, Savonlinnassa, Iisalmessa, Kuopiossa, Sonkajärvellä ja Mikkelissä. Neljästä epäillystä kaksi on ollut vangittuna, joista toinen on yhä vangittuna. Yksi epäillyistä on etsintäkuulutettu.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme