Mainos
Mainos

Poliisi-isä urkki selville tyttärensä miesystävän karun rikostaustan – sai sakkoja

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut sakkoihin poliisin, joka selvitti työpaikkansa tietojärjestelmästä tyttärensä miesystävän rikostaustan.

Miesystävää epäiltiin hakujen aikaan törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, ja hänet tuomittiin myöhemmin käräjillä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta ja salakatselusta.

Hovioikeudessa tuomio muuttui törkeäksi lapsen seksuaaliseksi hyväksikäytöksi. Tapauksessa on haettu valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

Poliisi-isän käräjäoikeus tuomitsi 15 päiväsakkoon henkilörekisteririkoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Isä sanoi tehneensä tietohaut muun muassa tyttären muuttuneen käytöksen ja kaveripiirin vuoksi.

Tytär oli hakujen aikaan 18-vuotias ja miesystävä useita vuosia vanhempi.
Käräjäoikeuden mukaan poliisi-isällä ei ollut riittäviä perusteita hakea miesystävää koskevaa tietoa poliisirekisteristä.  
Tuomioon voi hakea muutosta hovioikeudessa.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot