Mainos
Mainos

Poliisi iski tekijänoikeusrikoksista epäiltyjen koneisiin

Kotietsintöjen avulla poliisi takavarikoi tietokoneiden lisäksi video- ja musiikkitallenteita, joita epäillään laittomasti jaetuiksi.

Espoon, Turun ja Oulun poliisit ovat tehneet kotietsintöjä ja takavarikoivat tietokoneita tekijänoikeusrikoksista epäillyiltä ihmisiltä.

Rikostarkastaja Keijo Moilanen Espoon poliisista sanoo, että iskujen avulla saatiin takavarikkoon tietokoneiden lisäksi video- ja musiikkitallenteita, joita epäillään laittomasti jaetuiksi.

Iskut liittyivät Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen (TTVK) rikosilmoituksiin. TTVK epäili, että internetin Direct Connect-vertaisverkoissa tapahtuisi laitonta tiedostojen jakamista. Poliisi otti iskuissa kiinni yhteensä neljä epäiltyä vertaisverkon ylläpitäjää.

Direct Connect perustuu chat-huoneiden tapaisiin niin sanottuihin hubeihin, joissa käyttäjät voivat chattailla, selata toistensa tiedostoja ja ladata sekä jakaa niitä.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme