Mainos
Mainos

Poliisi esittää kuutta Kuuban lentopalloilijaa vangittavaksi törkeästä raiskauksesta

Poliisi on vapauttanut tänään kaksi epäiltyä kuubalaista maajoukkuepelaajaa, jotka olivat epäiltynä törkeästä raiskauksesta Tampereella.

Tutkinnanjohtaja Joni Länsipuron mukaan pelaajat ovat vapaita poistumaan maasta samantien.

– Esitutkinnan aikana on paljastunut, että kahdella aiemmin kiinniotetulla pelaajalla ei ole osuutta itse tekoon eli törkeään raiskaukseen. Heidät on tämän selvittyä välittömästi vapautettu. He ovat vapaita palaamaan Kuubaan, totesi Länsipuro.

Kuutta muuta, yhä kiinniotettua lentopalloilijaa esitetään vangittavaksi tekonimikkeellä törkeä raiskaus. 

Ilmoitus teosta tuli lauantaiaamuna kello 5.39

Poliisi ei paljasta edelleenkään mitään yksityiskohtia teosta tai uhrista.

– Sen voin sanoa, että olemme kuulleet uhria, mutta mitään muuta en voi uhrin suojelemiseksi paljastaa, sillä esitutkinta on salaista tämän tyyppisissä rikoksissa.

– Sen voin paljastaa, että ilmoitus tästä teosta tuli hälytyskeskukseen perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 5.39. Tämän jälkeen poliisi käynnisti tutkinnan asiasta, sanoo Länsipuro.

Länsipuron mukaan kyseinen tapaus ei ole poikkeuksellinen Suomessa.

– Poliisin tietoon tulee kyllä vastaavanlaisia tapauksia, missä on useita epäiltyjä seksuaalirikoksissa. Harvemmin niitä päätyy julkisuuteen, sillä esitutkinta on salainen. Koska epäiltyjä on useita, tapauksien tutkinta on hitaampaa, ja tässäkin Tampereen tapauksessa joudumme vielä käyttämään tulkkia.

– Kuuban joukkueen johto ja muut pelaajat eivät liity millään tavalla tähän rikokseen. He ovat olleet hyvin järkyttyneitä tästä ja tehneet kaikkensa auttaakseen rikoksen selvittämistä, sanoo Länsipuro.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot